Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Јачати регионалну сарадњу у области заштите људских права и слобода

Јачати регионалну сарадњу у области заштите људских права и слобода
Датум објаве: 26.04.2018 14:21 | Аутор: Маја Јовић

Испис Штампај страницуДанас је у просторијама Министарства за људска и мањинска права одржан састанак са савјетницом министарке за људска права и избјеглице у БиХ, Сањом Шкулетић – Малагић.
Састанку су присуствовале генерална директорица за унапређење људских права и слобода, Бланка Радошевић-Маровић, као и начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић са сарадницом.
На састанку је разговарано о питањима из области људских и мањинских права и слобода, као и политикама једнаких могућности.
Констатовано је да је снажење регионалне сарадње идентификовано као приоритет у области родне равноправности, што је наведено и у закључцима регионалне конференције из марта о.г. под називом „Спровођење Истанбулске конвенције Вијећа Европе - изазови и наредни кораци”, и састанка Регионалног координационог одбора институција за равноправност сполова у Регији Западног Балкана као механизма за спровођење Декларације о сарадњи између гендер регионалних механизама земаља Западног Балкана и Медитерана, и Заједничке изјаве о приоритетима из 2013.године.
На састанку су договорене заједничке активности које се односе на промовисање међународних докумената која се односе на заштиту људских права и слобода.
„Регионална сарадња итекако постоји, па се само може радити на њеном унапређењу“ – закључено је на састанку.

Министарство за људска и мањинских права