Manja slova Veća slova RSS

>

U Podgorici otvoren sajam ženskog preduzetništva

U Podgorici otvoren sajam ženskog preduzetništva
Datum objave: 02.03.2018 13:18 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Udruženje preduzetnica Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Glavnim Gradom, Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje organizuje Sajam ženskog preduzetništva u Podgorici, koji je otvoren danas u tržnom centru Mall of Montenegro.

Sajam je jedan od bitnih indikatora gdje se zapravo krije moć žene, kao i da se u našoj državi sve više  razvija žensko preduzetništvo.   

„Učešće žena u kreiranju poslovnog okruženja i razvoju privrede je od velikog značaja. U tom smislu, ženska intuicija, visprenost i znanje, vrijednosti su koje su neophodne za razvoj crnogorskog društva”, poručila je  na otvaranju načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti,  Biljana Pejović. 

Ona je u svom obraćanju naglasila da se jačanje ekonomskog položaja žena nalazi među prioritetnim zadacima politike rodne ravnopravnosti i ima poseban značaj u razvoju našeg društva. Pejović je pojasnila da u mnogim zemljama, pa i u Crnoj Gori, socijalna politika jačanjem ekonomskog položaja žena kroz razvoj ženskog preduzetništva traži izlaz iz nezaposlenosti. Prema njenim riječima, Vlada Crne Gore postavila je u fokus svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu.

Drugog dana sajma predviđeno je predavanje na temu: "Marketing u doba društvenih mreža"  Vladimira Vulića.

 Podsjećamo da je Sajam ženskog preduzetništva tradicionalno okupljanje i jedan od najvažnijih skupova u području ženskog preduzetništva, koji okuplja veliki broj preduzeća koja su u vlasništvu žena.

Sajam ženskog preduzetništva jedna je od aktivnosti koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa drugim institucijama u kontinuitetu organizuje u cilju promocije značaja ekonomskog osnaživanja žena.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava