Manja slova Veća slova RSS

>

Pejović među najuspješnijim ženama XXI vijeka

Pejović među najuspješnijim ženama XXI vijeka
Datum objave: 03.12.2017 15:19 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U cilju promovisanja umrežavanja preduzetnica i poslovnih žena na regionalnom nivou, u Beogradu su dodjeljene nagrade najuspješnijim ženama u oblasti biznisa, mode, elektronskih i štampanih medija, medicine, umjetnosti i drugih oblasti stvaralaštva. Događaj je organizovala agencija Airli Nivo koja vrši odabir najuspješnijih, najpriznatijih i najpoštovanijih žena i dodjeljuje nagradu NAJ ŽENA XXI vijeka.

Povodom afirmacije uspješnih žena i vidljivosti njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju žena, nagrada je uručena i načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović.

Pejović je zahvalivši se na priznanju istakla da je ova nagrada doprinos Crnoj Gori u sprovođenju politike rodne ravnopravnosti. Ona je istakla da je nacionalna politika Vlade Crne Gore u ovoj oblasti zasnovana na poštovanju ljudskih prava i ostvarivanju jednakih mogućnosti, zabrani diskriminacije, ekonomskom prosperitetu svih građana/ki Crne Gore, ali i razvijanju dobrosusjedskih odnosa u regionu.

Kada je riječ o razvijanju i integrisanju rodnih politika, Pejović je pojasnila da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u fokusu ima tri oblasti, odnosno unaprijeđenje političke participacije žena, razvoj ekonomskog preduzetništva I borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Iz Crne Gore, pored gospođe Pejović, za najusješniju preduzetnicu nagradu je dobila Mirjana Paunović, vlasnica PaMarka, iz Podgorice.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava