Manja slova Veća slova RSS

>

Tematski čas u Gimnaziji "Slobodan Škerović" u okviru kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici"

Tematski čas u Gimnaziji "Slobodan Škerović" u okviru kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici"
Datum objave: 30.11.2017 18:44 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u biblioteci Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici održan je prvi tematski čas o problemu i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici za srednjoškolce i srednjoškolke. Čas je bio u  organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa međunarodnim i domaćim partnerima, a u okviru kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama”.

Ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava gospođa Biljana Pejović kazala je da je kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“  uvijek prilika da se podsjetimo šta je do sada učinjeno i na čemu bi u narednom periodu trebalo više da se radi kako bi se ovom problemu posvetilo na najdjelotvorniji način.

Šefica za demokratizaciju u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori Lia Manjaguanjo podsjetila je da je nasilje nad ženama i nasilje u porodici jedan od globalno najnegativnijih društvenih pojava te da treba svakodnevno jačati nivo svijesti o potrebi da se protiv nasilja u porodici mora boriti na svim nivoima.

Učenicima/ama je prikazano i istraživanje koje je sprovedeno o nasilju nad ženama. Predstavnica UNDP-a  Vanja Šćepović je kazala kako je ponekad najbolji način da se mladima pošalje poruka vizualnog sadržaja, I informisala da je iz tog razloga Sistem UN za ovu kampanju angažovao poznatu crnogorsku grupu Who See da snimi video spot koji je i emitovan u toku tematskog časa danas u Gimnaziji.

U okviru kampanje "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad žena i nasilja u porodici" podsjetilo se još jednom na neophodnost da se javno govori o ovom problemu, uz uključivanje svih subjekata koji mogu doprinjeti prevenciji i sprječavanju ove negativne pojave.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava