Manja slova Veća slova RSS

>

Susret Zenka- Mekluni: Odlučnije i kreativnije u zaštiti ljudskih prava

Susret Zenka- Mekluni: Odlučnije i kreativnije u zaštiti ljudskih prava
Datum objave: 23.11.2017 14:45 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka sastao se danas sa stalnom koordinatorkom Sistema UN i stalnom predstavnicom UNDP za Crnu Goru Fionom Mekluni, sa kojom je razgovarao o problemu nasilja nad ženama i nasilja u porodici koji je sve vidljivije i u crnogorskom društvu.

Mekluni je predstavila ovogodišnju ideju UN-a koja će obilježiti kampanju "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici".

Na sastanku je razgovarano i o rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja u okviru Programa „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti“, finansiranog od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a koje je sprovela Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, kao implementator pomenutog Programa, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

 

Ministar Zenka je kazao da će Sistem UN u zemlji pouzdan i iskren partner Crne Gore u borbi protiv ove i svake druge negativne društvene pojave, te da ga raduje kvalitet i uspješnost saradnje, budući da je ona garant održivog unaprijeđenja društva u cjelini.

Zenka je saopštio spremnost Ministarstva da sarađuje sa svim relevantnim akterima u cilju zaštite i unaprijeđenja ljudskih i manjinskih prava, posebno na prevenciji i suzbijanju negativnih društvenih fenomena kao što je nasilje.

Zajednički je konstatovano da su za unaprijeđenje postojećeg stanja u oblasti poštovanja i zaštite ljudskih prava potrebne odlučnije i kreativnije akcije, koje mogu svesti  sve oblike nasilja na minimum.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava