Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Начелница Пејовић учествовала на конференцији о женском лидерству и менаџменту у Црној Гори

Начелница Пејовић учествовала на конференцији о женском лидерству и менаџменту у Црној Гори
Датум објаве: 21.07.2017 16:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Унија послодаваца Црне Горе (УПЦГ) и Међународна организације рада (ИЛО), у сарадњи са Министарством рада и социјалног старања, Министарством за људска и мањинска права, Дирекцијом за развој МСП – Министарство економије и Асоцијацијом пословних жена Црне Горе, организовали су Конференцију „Жене у менаџменту у Црној Гори - Подршка лидерству и професионалном развоју жена у Црној Гори“ која је данас одржана у хотелу Подгорица, у Подгорици.

 

Догађај је организован у оквиру пројекта „Жене у менаџменту у Црној Гори - Подршка лидерству и професионалном развоју жена у Црној Гори који спроводи УПЦГ, а финансира га ИЛО. Иначе, овај пројекат УПЦГ представља дио регионалног пројекта ИЛО ”Промоција инклузивних рјешења на тржишту рада на Западном Балкану”.

 

Уводним излагањима, у оквиру свечане церемоније отварања, учесницима скупа обратили су се: Сузана Радуловић, генерална секретарка УПЦГ, Катарина Црњански-Влајчић, менаџерка регионалног пројекта ИЛО, Нада Дробњак, предсједница Одбора за родну равноправност - Скупштина Црне Горе, Вукица Јелић, државна секретарка - Министарства рада и социјалног старања, Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послове родне равноправности - Министарство за људска и мањинска права, Александар Павићевић, директор Дирекције за развој МСП - Министарство економије и Љубица Костић-Букарица, предсједница Асоцијације пословних жена Црне Горе.

 

У наставку, у панелу о стању и перспективама професионалног развоја жена, излагање је одржала Маријана Цамовић, предсједница Синдиката медија Црне Горе, која је говорила о партиципацији жена у менаџерским структурама медија и промјенама које су се у тој области десиле последњих година. Посебну пажњу присутних изазвала су и излагања у којима су представљене добре пословне праксе компанија по питању подршке женама менаџеркама и њиховом професионалном развоју – Марјана Драшковић, директор сектора за подршку банкарским операцијама у Социете Генерале Монтенегро и Милена Калезић, директорица ПР Центра.

 

Представница УПЦГ Звездана Олуић упознала је присутне са резултатима истраживања о женама у менаџменту компанија у Црној Гори које је УПЦГ спровела у сарадњи са агенцијом Е3 Цонсултинг, у периоду од 1. до 26. јуна 2017. год, на узорку од 100 предузећа. Такође, она је представила и бројне активности које ће УПЦГ реализовати до краја године, у оквиру пројекта који спроводи са ИЛО, а у циљу промоције жена менаџерки и подршке њиховом професионалном развоју, као и пружања доприноса будућем дјеловању компанија у дијелу усвајања политика и покретању иницијатива које ће омогућити веће учешће жена у различитим структурама и на највишим нивоима управљања у компанијама у Црној Гори.