Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У Подгорици одржана Пета међународна конференција за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу

У Подгорици одржана Пета међународна конференција за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу
Датум објаве: 15.07.2017 08:18 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Ако великим корпорацијама и даље владају мушкарци, жене улазе у нови миленијум освајањем свјетског тржишта, преко малих и средњих предузећа чији су оснивачи и менаџери, поручила је начелница одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић на Петој међународној конференцији за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи подржава породицу – 2017.

Она је рекла да је ова конференција прилика да се размијене најбоље праксе и искуства на пољу предузетничке иницијативе и покажу најбољи пословни потенцијали и резултати економског и привредног развоја  земаља Југоситочне Европе. Женско породично предузетништво је најприсутније у развијеним привредама, гдје ужива подршку власти кроз различите економске механизме, као што су пореске олакшице и приступ микрокредитним линијама.

Она је изразила задовољство што је Црна Гора домаћин овогодишњег конкурса и церемоније проглашења подједника што је уједно и прилика да најуспјешнија предузеца са простора Југоситочне Европе  представе своје пословне успјехе.  Пејовић је захвалила Удружењу предузетница Црне Горе на доприносу да управо Црна Горе буде домаћин конференције и промоције женског предузетништва које је у фокусу овог међународног такмичења.

Пејовић је оцијенила да за савремену жену постоји мноштво искушења у остваривању њене еманципације и афирмације у друштву. Према њеним ријечима потребно је ујединити конструктивне идеје, даље унапријеђивати знање и добре праксе у циљу стварања економске независности и потпуне равноправности кроз развој женског предузетниства.

Иницијатива „Предузеће које подржава породицу” плод је напора Балканског савеза жена у занатима  из Албаније, Бугарске, Косова, Македоније, Молдавије, Румуније, Србије, Хрватске да се организује међународни конкурс за избор најбољег малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу.

Министарство за људска и мањинска права