Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Годишњи подаци о насиљу за 2016. годину

Датум објаве: 11.04.2017 08:54 | Аутор: ммп

Испис Штампај страницу


Сходно Закону о заштити од насиља у породици из 2010 године, у члану 34 наводи се да: „евиденцију о пријављеним случајевима насиља, жртвама, учиниоцима насиља, изреченим заштитним мјерама, као и о другим мјерама заштите и помоћи воде органи и установе из члана 5 став 1 овог закона, у складу са својим надлежностима и достављају је министарству надлежном за заштиту људских и мањинских права.

У вези са тим, Министарство за људска и мањинска права је прикупило релевантне податке од надлежних институција и објединило их у овом документу.

Као додатак, у Анексима И, ИИ и ИИИ налази се статистика националне СОС линије за жртве насиља над женама и насиља у породици, коју обавља НВО „СОС телефон за жене и дјеци жртве насиља Никшић" за период од 01. јануара до 31. децембра 2016. године, статистику НВО „Центар за ромске иницијативе" у вези са случајевима дјечјих уговорених бракова и насиља у породици у РЕ заједници и податке из институције Заштитника за људска права и слободе у вези са случајевима дискриминације по основу пола.

У прилогу су подаци о случајевима насиља над женама и насиља у породици из различитих извора за 2016. годину : Годисњи подаци о насиљу 2016.пдф

Министарство за људска и мањинска права