Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана сједница Координационог одбора женског предузетништва

Одржана сједница Координационог одбора женског предузетништва
Датум објаве: 27.04.2017 08:06 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У просторијама Привредне коморе Црне Горе одржана је сједница Координационог одбора женског предузетништва, током које је разматран и План активности за постизање родне равноправности (ПАПРР) 2017-2021.

Присутни/е су имали/е прилику да се упознају и са Бусинесс ленс апаратом Европске банке за обнову и развој, намијењеним женама у бизнису, као и са пројектом ГАС2ГО. У оквиру поменутог пројекта, након сједнице, организована је и радионица на тему предузетништва.

Начелница Одјељења за послова родне равноправности у Министарству за људска и мањинска права Биљана Пејовић представила је План активности за постизање родне равноправности (ПАПРР) 2017-2021 - трећи по реду развојни документ за имплементацију политике родне равноправности у Црној Гори, заснован на међународним и домаћем правном оквиру који третира проблематику родне равноправности.

“Мисија ПАПРР-а је осигурање родне равноправности у креирању и спровођењу свих националних и локалних политика, те у раду свих правних субјеката на нивоу државе” – навела је начелница Пејовић.

Г-ђа Николина Перовић – Филиповић, представница Европске банке за обнову и развој је представила Бусинесс ленс апарат. “Бусинесс Ленс је алат креиран са циљем да помогне предузетницама да стеку бољи увид у своје пословање. Кроз детаљан упитник, Бусинесс Ленс ће ставити под лупу кључне области пословања. Бусинесс Ленс ће анализирати обезбијеђене информације и помоћи у сагледавању пословања из потпуно нове перспективе, помажући томе предузетницама да идентификују своје предности и што је најважније прилике за даљи развоја” – навела је г-ђа Перовић – Филиповић.

У оквиру ИПА пројекта, од 1.9.2016. отпочета је реализација пројекта Иновација предузетништва у туризму кроз производњу гастро сувенира заснованих на локалним инпутима. Скраћени назив пројекта је ГАС2ГО. На пројекту су ангажована три партнера    ПКЦГ као носилац пројекта,     Универзитет Медитеран и   предузеће Фрутиера које води жена предузетница, Радојка Ражнатовић.

   

Пројекат ће трајати годину дана и на његову реализацију ће бити утрошено 27,760 ЕУР, од чега ће 87.18% бити финансирано од стране ЕУ.

 

Министарство за људска и мањинска права