Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У Подгорици почела обука за предузетнице у оквиру компоненте за економско оснаживање жена

У Подгорици почела обука за предузетнице у оквиру компоненте за економско оснаживање жена
Датум објаве: 20.04.2017 08:50 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У Подгорици је данас почела реализација обуке за предузетнице у оквиру компоненте за економско оснаживање жена, која је дио програма “Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности”. Носиоци програма су Министарство за људска и мањинска права и Канцеларија УНДП у Црној Гори, уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори, а саму обуку ће спроводити ЦЕЕД Цонсултинг.

Обуку су свечано отвориле Биљана Пејовић, начелница Одјељења за родну равноправност у Министарству за људска и мањинска права и Едита Даутовић, предсједница Удружења предузетница Црне Горе.

Биљана Пејовић је нагласила да је Министарство за људска  и мањиска права у сарадњи са канцеларијом УНДП и Инсветиционо- развојним фондом Црне Горе иницирало покретање повољних кредитних линија за жене предузетнице. На овај начин, жене које желе да покрену сопствене мале или средње бизнисе имају могућност да се остваре у улози предузетнице. Циљ ове кредитне линије је пружање подршке женама које планирају да региструју сопствени бизнис. На овај начин је пружена шанса да финасирају своје идеје које ће кроз формиран производ или услугу, учинити конкуретним и доступним тржишту.

„Данас су са нама жене које имају идеју и јасан циљ. Оне ће  заједно са предавачима разрадити своје идеје и  добити смјернице за реализацију истих, јер су скоро све полазнице старт-уп у бизнису“, казала је Едита Даутовић, предсједница УДПЦГ. ‚‚Позивам све заинтересоване садашње и будуће предузетнице да се укључе у овај веома значајан и надасве користан програм обуке“, истакла је Даутовић.

Програм се реализује у Подгорици и Никшићу и њиме је планирано спровођење мјера подршке за развој женског предузетништва на локалном нивоу, у периоду од 2016. до 2018. године, кроз пружање различитих врста сервиса (едукација и менторинг), како женама које планирају да започну сопствени бизнис, тако и власницама предузећа које свој посао желе да унаприједе.

Заинтересоване жене из Подгорице могу се пријавити за учешће у програму путем емаил адресе: предузетницецг.орг@т-цом.ме или  ФБ странице Удружења предузетница Црне Горе, као и телефона 069894444, а за Никшић на емаил адресу Асоцијације пословних жена  пословна.зена@yахоо.цом, или телефон 068027080.