Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Начелница Пејовић на XИ редовном састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ)

Начелница Пејовић на XИ редовном састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ)
Датум објаве: 06.04.2017 12:08 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Нацелница Одјељења за послове родне равноправности Министарства за људска и мањиска права Црне Горе, Биљана Пејовиц, учествује на XИ редовном састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) од 5-7.априла 2017. у Страсбуру.

 

Теме састанка односе се на нацрт нове Стратегије за родну равноправност Савјета Европе, за период од 2018. до 2023. године. На дневном реду је и расправа о спроводјењу пет стратешких циљева Стратегије за родну равноправност  Савјета Европе 2014.-2017. укључујући борбу против родних стереотипа и сексизама те израду Нацрта Препоруке за борбу против сексизма, превенцију и борбу против насиља над женама, гарантован  равноправан приступ жена правосудним органима,  те увођење начела родне равноправности у цјелокупну политику и мјере.

 

У оквиру стратешког циља везаног за  постизање равнотеже у заступљености жена и мушкараца при доношењу одлука у политичком и јавном сектору бити ће ријечи о трећем кругу праћења проводјења Препоруке Рец (2003)3 Комитета министара Савјета Европе.

 

Такође, у оквиру овог састанка размијениће се искуства са представницима/цама партнерских институција, укључујући друге секторе Савјета Европе, као и ГРЕВИО, ЕИГЕ, ОСЦЕ.

 

Опширније о Комисији за родну равноправност Савјета Европе прочитајте хттп://www.цое.инт/ен/wеб/гендереqуалитy/гендер-еqуалитy-цоммиссион

Министарство за људска и мањинска права