Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представници/е Министарства на семинару о борби против трговине људима

Датум објаве: 18.02.2017 11:00 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Представници/е Министарства за људска и мањинска права учествовали/е су на семинару „Јачање капацитета представника/ца институција, медија и невладиних организација  за дјеловање у области борбе против трговине људима”, који је организован за представнике/це институција, невладиних организација и медија у циљу јачања капацитета за идентификовање жртава трговине људима, као и унапређења координације и сарадње између кључних актера у борби против трговине људима, те квалитетнијег препознавања и поступања са жртвама трафикинга, нарочито са малољетним лицима која уживају посебну заштиту.

Семинар је између осталог обухватао обуку о првом интервјуу са жртвом трафикинга након идентификације, заштиту, помоћ и подршку  током кризне интервенције, са посебним освртом на дјецу у прошњи, отвореност и питања емпатије, разумијевања и повјерења након идентификације жртве, од стране професионалаца, институција, НВО и медија, са посебним освртом на дјецу у прошњи. Други дан тренинга, фокус је био на Истраживачком новинарству у борби против трговине људима. Током семинара је отворено и кључно питање: како извјештавати у предметима трговине људима, питање правне регулативе и етичких стандарда, те  како препознати трговину људима и разликовати је од других сличних кривичних дјела.

Министарство за људска и мањинска права, Канцеларија за борбу против трговине људима и невладина организација „Црногорски женски лоби“ су потписали Меморандум о међусобној сарадњи у области превенције и пружања помоћи и заштите потенцијалним жртвама и жртвама трговине људима у Црној Гори 24. маја 2016. године.

Семинар су  организовали ЦЕДЕМ и Црногорски женски лоби, у Бечићима је од 17-18. фебруара. Ово је била друга одржана радионица за институције, НВО и медије у оквиру пројекта "Изградимо одрживе резултате у борби прротив трговине људима" подржаног од стране Амбасаде Канаде у Београду.

 

Министартсво за људска и мањинска права