Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Подршка глобалној кампањи "Једна милијарда устаје"

Подршка глобалној кампањи "Једна милијарда устаје"
Датум објаве: 12.02.2017 09:17 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

И ове године, у оквиру глобалне кампање “Једна милијарда устаје!”,  Црна Гора плесала је раме уз раме са државама и градовима с намјером да плес “Бреак тхе Цхаин” надјача негативни феномен насиља над женама. 

Једна милијарда устаје је најмасовнији активистички покрет у историји међународне борбе против насиља над женама. Прошле године плесало се овим поводом у око 200 држава на свијету, укључујући и Црну Гору. Овај догађај ставља фокус ставља на експлоатацију жена и позива на још јачу глобалну солидарност у борби против свих облика насиља сваке године.

Данас је велики број људи пружио подршку својим присуством на Тргу независности, у Подгорици,  женама које трпе неки облик насиља. Статистика апелује на чињеницу да је свака трећа жена у свијету претрпјела неки вид насиља.

Овај догађај био је једна од прилика да се пажња усмјери ка насиљу према женама, једном од најтежих И најокрутнијих облика кршења основних људских права.

Догађај је организовала Сигурна женска кућа уз подршку Програма за подршку антидискриминационим и политикама родне равноправности, које партнерски спроводе Министарство за људска и мањинска права и УНДП, а финансиран од стране Делегације Европске уније у Црној Гори.

 

Министарство за људска и мањинска права