Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Састанак начелнице Пејовић са г-ђом Клер Бишоп – Самбрук, консултанткињом ИФАД-а

Састанак начелнице Пејовић са г-ђом Клер Бишоп – Самбрук, консултанткињом ИФАД-а
Датум објаве: 08.08.2016 13:29 | Аутор: ммп

Испис Штампај страницу


Начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић, разговарала је данас са г-ђом Клер Бишоп – Самбрук, главном техничком консултанткињом за родну равноправност и социјалну инклузију у Међународном фонду за пољопривредни развој (ИФАД).
ИФАД је међународна организација која финансира пројекте из области пољопривреде и руралног развоја и у Црној Гори је ради имплементације пројекта подршке регионалном развоју сјеверног дијела Црне Горе кроз побољшање инфраструктуре, те повезивања инфраструктуре и економске моћи становништва руралних подручја, са посебним акцентом на младе и жене.
“Овај пројекат је врло занимљив, посебно са аспекта економског оснаживања жена, са руралног подручја, те унапређења њиховог економског положаја и развоја женског предузетништва. С обзиром да је усмјерен на јачање путне и водоводне инфраструктуре, пројекат ће омогућити женама на сјеверу да лакше допру до тржишта, гдје ће пласирати своје производе”, истакла је начелница Пејовић.
Начелница Пејовић је информисала г-ђу Бишоп-Самбрук о активностима које спроводи Министарство за људска и мањинска права, у циљу имплементације политике родне равноправности на свим нивоима и уједно истакла да ће будућа сарадња са овом организацијом кроз реализацију овог пројекта допринијети бољем положају сеоских домаћинстава, те смањивању сиромаштва, као и укупном привредном развоју Црне Горе.

Министарство за људска и мањинска права