Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сарадња Минитарства за људска и мањинска права и СОС Никшић

Датум објаве: 29.07.2016 16:47 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Начелница одељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић примила је извршну директорицу СОС телефона за жене и дјецу жртве насиља, Наташу Међедовић, која ју је упознале  са актуелностима које ова невладина организација  спроводи.

Међедовићева је упознала представнице министарства са пројектом “Изградња игралишта у склоништу за жене и дјецу жртве насиља”, који је суфинансиран од стране Амбасаде Републике Пољске. 

Пројекат је званично препоручен за финансирање од стране Министарства за људска и мањинска права, при чему  је дефинисано и као један од партнера у промоцији циљева и резултата пројекта.

Како је истакнуто на састанку, пројекат доприноси унапређењу услова за безбједан и квалитетан боравак дјеце и жена у СОС склоништу за жене и дјецу жртве насиља у Никшићу. У оквиру пројекта ће до 30.септембра 2016. године бити изграђено игралиште.

Игралиште  за дјецу ће бити опремљено атрактивним, прилагођеним, креативним и безбједним мобилијаром од дрвета и створиће нове услове за квалитетан развој дјеце за вријеме боравка у склоништу. Изградњом сјеника се стварају услови задружење и одмор на отвореном жена и дјеце који су смјештени у склоништу без обзира на временске прилике.  

Никшић рад СОС склоништа за жене и дјецу жртве насиља на годишњем нивоу смјешта од 70 до 100 особа у ургентним ситуацијама насиља. Више од половине смјештених особа су дјеца, најчешће школског узраста.

Министарство за људска и мањинска и права и ова НВО су потписнице споразума о међусобној сарадњи, те је овај пројекат само једна од заједницких активности.

Начелница Пејовић је на крају истакла да ће Минстарство за људска и мањинска права и даље пружати подршку у реализацији СОС пројеката, те као и до сада наставити са конструктивном сарадњом. У плану је  рад на сузбијању насиља над женама и дјецом.

Министарство за људска и мањинска права