Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницама НВО

Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницама НВО
Датум објаве: 29.07.2016 14:16 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за послове родне равноправности и Канцеларија УНДП у Црној Гори одржали су 29.08. 2016.  састанак са представницама НВО организација, које се баве економским оснаживањем жена и развоја женског предузетништва. На састанку су представнице НВО сектора су упознате са сегментом пројекта ИПА 2014 „Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности” у дијелу који се односи на оснаживање које се тиче локалнијх иституција и женских капацитета за развој женског предузетништва.

 

На састанку су представљене основне информације о пројекту, циљеви које се желе постићи његовом имплементацијом, активности и динамика спровођења, финансирање и евалуације, као и области у којима се напредак жели постићи: смањење степена дискриминације, оснаживање институционалних капацитета који ће пратити примјену људских права и политика родне равноправности,  женско предузетништво,  као и економско оснаживање жена  и побољшање положаја жена на тржишту рада.

 

Организатори су на састанку окупили представнице невладиног сектора, који су заинтересовани да у заједничкој сарадни реализују овај пројекат: Асоцијација пословних жена, Удружење предузетница Црне Горе, Бусинесс Центер Старт уп – Бар и Институт за предузетништво и економски развој.

 

Присутнима су се обратиле Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послове родне равноправности у Министарству за људска и мањинска права и Каћа Ђуричковић, програмска менаџерка при Канцеларији УНДП-а у Црној Гори.

 

Пројекат ће обезбједити одређени број едукација за будуће предузетнице, менторска подршка, умрежавање предузетница са пословним удружењима, те подршка оснивању малих и средњи предузећа, односно општем унапређењу политике економског развоја Црне Горе.

 

Министарство за људска и мањинска права