Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Црна Гора постала 29. чланица глобалне иницијативе: „Партнерство за једнаке будућности“

Црна  Гора  постала 29. чланица глобалне иницијативе: „Партнерство за једнаке будућности“
Датум објаве: 30.06.2016 10:28 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Црна Гора је постала 29. чланица иницијативе „Партнерство за једнаке будућности“, која је посвећена економском и политичком снажењу жена на националном и глобалном нивоу. Поменута Иницијатива представља прилику за представљање националних пројеката и политика, као вид промоције националне политике родне равноправности, што би било подстицај за даље унапређење постојећег стања.

„Партнерство за једнаке будућности“ је нова мултилатерална иницијатива, која је креирана са циљем да подстакне земље чланице да оснаже жене економски и политички.   Прихватањем Иницијативе, државе чланице се обавезују да ће предузети мјере - укључујући правне, регулаторне и политичке реформе - како би се осигурало пуно учешће жена у јавном животу на локалном, регионалном и националном нивоу.

У блиској сарадњи са кључним актерима на одређивању политике и програмских приоритета, државе чланице поменуте Иницијативе размјењују најбоље праксе и научене лекције, постављају оствариве циљеве као обавезе у оквиру партнерства и извештавају о напретку.

Више информација можете пронаћи на сајту иницијативе „Партнерство за једнаке будућности“:

хттп://www.еqуал-футурес.орг/цоунтрy/монтенегро