Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Свечана академија поводом седамдесет година од када су жене у Црној Гори оствариле право гласа

Датум објаве: 27.06.2016 09:31 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

Министар др Суад Нумановић, отвориће сјутра 28. јуна, заједно са шефом Делегације Европске уније у Црној Гори Њ.Е. Митјом Дробничом, сталном представницом УНДП и сталном координаторком Система УН у Црној Гори Фионом Меклуни, Свечану академију поводом седамдесет година од када су жене у Црној Гори оствариле право гласа и обиљежавања десетогодишњице обнове црногорске независности.

 

Публика ће имати прилику да ужива у мултимедијалном програму осмишљеном као осврт на кључне догађаје у историји женског политичког активизма у Црној Гори. Кроз програм ће се, такође, покренути и питање актуелних резултата вишедеценијских настојања жена Црне Горе да преузму  политичку одговорност и равноправно са мушкарцима дијеле политички простор.

 

Свечана академија дио је пројекта „Подршка антидискриминационим и политикама родне равноправности“, који спроводи Канцеларија УНДП у Црној Гори и Министарство за људска и мањинска права, уз финансијску подршку Европске уније. Програм се реализује  у сарадњи са НВО НОВА - Центар за феминистичку културу.

Свечана академија одржава се у Црнорском народном позоришту, са почетком у 20х.