Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Милијарда устаје- плесом против насиља

Милијарда устаје- плесом против насиља
Датум објаве: 11.02.2016 13:38 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Планетарну кампању Миљарда устаје покренула прије 15 година америчка феминисткиња, активисткиња, драматуршкиња и списатељица Ив Енслер организујући акцију В-даy.

Идеја је развијена када су УН објавиле поражавајуће статистичке податке према којима једна од три жене на нашој Планети не може избјећи силовање или физичко злостављање током свог живота, што - ако знамо на Земљи живи седам билиона људи - значи да је једна милијарда жена изложена насиљу. 

Сваке године 14. фебруара плесом широм свијета исказује се протест због насиља над женама. Плешемо да бисмо захтијевали да свако насиље над женама буде кажњено! Плешемо да бисмо осјетили и показали снагу заједништва у борби против насиља над женама и оснажили сваку жртву да пријави насиље и ПОКИДА ЛАНАЦ!

Прошле године, на овај дан,  плесало се у 210 држава на свијету. Очекивања су  да ће ове године тај број бити премашен, јер цијела Планета устаје против насиља над женама!

Догађај почиње у 12 часова на Тргу Републике у Подгорици.

Увеличајте кампању својим присуством!

Заплешимо заједно 14. фебруара на тргу!

 

Министарство за људска и мањинска права/ Канцеларија УНДП у Црној Гори/Министарство рада и социјалног старања/НВО Сигурна женска кућа