Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава:ТАИЕX радионица: Родна равноправност у медијима

Најава:ТАИЕX радионица: Родна равноправност у медијима
Датум објаве: 28.01.2016 13:28 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије, Министарство за људска и мањинска права организује, сјутра 29. јануара, радионицу на тему Родна равноправност у медијима.
У уводном дијелу учесницима и учесницама радионице обратиће се министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори Њ.Е. амбасадор Митја Дробнич.

Циљ радионице је упознавање представника/ца медија са политиком родне равноправности, уз спровођење обавеза које произилазе из Плана активности за постизање родне равноправности у Црној Гори 2013-2017 и Акционог плана за Преговарачко поглавље 23: Правосуђе и темељна права.

Радионица ће окупити и репрезентативне излагачице на панелима попут Шарлот Никласон из Канцеларије ЕУ за скандинавски јавни сервис у Бриселу, Карин Мајлс са Универзитета Содерторн у Шведској, Елизабете Гојан са ХРТ-а.
Госпођа Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послове родне равноправности представиће институционални, правни и стратешки оквир у области родне равноправности као и актуелне изазове у оквиру преговора са ЕУ када је ријеч о овој области.

Радионица се одржава у хотелу “Аурел”, Булевар Јосипа Броза Тита бб, са почетком у 9 часова.

Министарство за људска и мањинска права