Manja slova Veća slova RSS

>

Najava:TAIEX radionica: Rodna ravnopravnost u medijima

Najava:TAIEX radionica: Rodna ravnopravnost u medijima
Datum objave: 28.01.2016 13:28 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje, sjutra 29. januara, radionicu na temu Rodna ravnopravnost u medijima.
U uvodnom dijelu učesnicima i učesnicama radionice obratiće se ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. ambasador Mitja Drobnič.

Cilj radionice je upoznavanje predstavnika/ca medija sa politikom rodne ravnopravnosti, uz sprovođenje obaveza koje proizilaze iz Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori 2013-2017 i Akcionog plana za Pregovaračko poglavlje 23: Pravosuđe i temeljna prava.

Radionica će okupiti i reprezentativne izlagačice na panelima poput Šarlot Niklason iz Kancelarije EU za skandinavski javni servis u Briselu, Karin Majls sa Univerziteta Sodertorn u Švedskoj, Elizabete Gojan sa HRT-a.
Gospođa Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti predstaviće institucionalni, pravni i strateški okvir u oblasti rodne ravnopravnosti kao i aktuelne izazove u okviru pregovora sa EU kada je riječ o ovoj oblasti.

Radionica se održava u hotelu “Aurel”, Bulevar Josipa Broza Tita bb, sa početkom u 9 časova.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava