Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Дводневни тренинг за мултидисциплинарни тим у општини Беране

Дводневни тренинг за мултидисциплинарни тим у општини Беране
Датум објаве: 07.12.2015 15:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Данас је у Беранама почео дводневни тренинг за мултидисциплинарни тим у овој општини. Тренинг организују Министарство за људска и мањинска права, Мисија ОЕБС-а у Црној Гори и општина Беране у оквиру кампање "16 дана активизма против насиља над зенама".
Тренингу су данас присиствовале представнице Министарства за људска и мањинска права - Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послове родне равноправности и Татјана Анђелић, самостална савјетница у Одјељењу.
Учесницама/има се у уводном делу обратила начелница Пејовић, која је изразила задовољство што се организује овакав тренинг, и да са обукама за мултидисциплинарне тимове треба наставити у континуитету. Она је истакла да Министарство за људска и мањинска права са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори спроводи програм „Промоција и примјена принципа и стандарда родне равноправности“ на локалном нивоу – потписана су 23 Меморандума о сарадњи (са свим општинама у Црној Гори), а у оквиру националног Плана за постизање родне равноправости и локалних акционих планова за родну равноправност једна област односи на борбу против родно заснованог насиља.

Начелница Пејовић је нагласила колико је битна улога мултидусциплинарних тимова у оквиру координиране сарадње и акције у циљу сузбијања и спречавања насиља над женама и насиља у породици. Она је присутне упознала са законодавним оквиром у вези са родном равноправношћу и борбе против насиља над зенама и насиља у породици, као и са истраживањима која су спроведена у овој области и која јасно указују да је највећи проценат жена које трпе неки вид насиља.

Министарство за људска и мањинска права