Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Јавни часови у оквиру кампање"16 дана активизма у борби против насиља над женама и насиља у породици"

Најава: Јавни часови у оквиру кампање"16 дана активизма у борби против насиља над женама и насиља у породици"
Датум објаве: 29.11.2015 15:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У периоду 30.11. – 07.12.2015. године, на главним градским трговима у Подгорици, Пљевљима и Никшићу биће организована акција – јавни час под називом „Сарадња и интервенција - стоп насиљу у породици“, у оквиру међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.

Јавни час се организује са циљем да се промовише међусекторска сарадња, повежу институције ради успјешније интервенције против насиља у породици. Организовањем јавног часа постиже се више позитивних ефеката у исто вријеме: увођење иновативног вида комуникације са јавношћу у превенцији и спречавању проблема, размјена знања и добре праксе у области интервенције, промовисање међуинституционалне сарадње, подизање будности локалних јавности о проблему насиља.

Овом акцијом, коју организују СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља - Никшић, Центар за женска права, Сигурна женска кућа и О.Ц. „Бона Фиде“ - Пљевља у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, обиљежава се „16 дана активизма против насиља над женама", глобална свјетска кампања коју подржава око 2000 организација у преко 100 држава свијета. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права.


Министарство за људска и мањинска права