Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Javni časovi u okviru kampanje"16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici"

Najava: Javni časovi u okviru kampanje"16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici"
Datum objave: 29.11.2015 15:52 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U periodu 30.11. – 07.12.2015. godine, na glavnim gradskim trgovima u Podgorici, Pljevljima i Nikšiću biće organizovana akcija – javni čas pod nazivom „Saradnja i intervencija - stop nasilju u porodici“, u okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Javni čas se organizuje sa ciljem da se promoviše međusektorska saradnja, povežu institucije radi uspješnije intervencije protiv nasilja u porodici. Organizovanjem javnog časa postiže se više pozitivnih efekata u isto vrijeme: uvođenje inovativnog vida komunikacije sa javnošću u prevenciji i sprečavanju problema, razmjena znanja i dobre prakse u oblasti intervencije, promovisanje međuinstitucionalne saradnje, podizanje budnosti lokalnih javnosti o problemu nasilja.

Ovom akcijom, koju organizuju SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja - Nikšić, Centar za ženska prava, Sigurna ženska kuća i O.C. „Bona Fide“ - Pljevlja u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, obilježava se „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", globalna svjetska kampanja koju podržava oko 2000 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava