Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Сјутра почиње дводневна ТАИЕX радионица на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици”

Најава: Сјутра почиње дводневна ТАИЕX радионица на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици”
Датум објаве: 25.11.2015 15:02 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организује 26. и 27. новембра радионицу на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици” која ће бити одржана у хотелу Бест Wестерн Премијер у Подгорици, са почетком у 9:30х.

Уводна обраћања имаће министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, савјетница за политику родне равноправности у Европској Комисији Каролина Вретхем, савјетник за родну равноправност у Европском институт за родну равноправност Кристапс Петерманис, савјетница у Агенцији за равноправност полова Босна и Херцеговина Самра Хаџиабдић Филиповић и правобранитељица за равноправност полова у Републици Хрватској Вишња Љубићић.

Циљ радионице је да пружи подршку надлежним органима у предузимању адекватних мјера у спречавању и сузбијању насиља над женама и насиља у породици у складу са Истанбулском конвенцијом или Конвенцијом Савјета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, коју је Влада Црне Горе ратификовала и која је ступила на снагу 1. августа 2014.
Позивамо представнике/це медија да испрате овај догађај.

Министарство за људска и мањинска права