Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са НВО" Удружење предузетница Црне Горе"

Датум објаве: 20.10.2015 16:43 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић потписаће сјутра, 21. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена, са госпођом Едитом Даутовић испред Удружења предузетница Црне Горе у циљу боље промоције женског предузетништва.

Женско предузетништво има посебан значај у развоју сваког друштва и доприноси развоју економије. Економски развој друштва даље ствара предуслове за активирање женских ресурса, нарочито у области малих и средњих предузећа што је један од предуслова цјелокупног привредног развоја.

Предмет и циљ овог Меморандума је успостављање принципа по којима ће се вршити међусобне консултације, размјењивати информације и заједнички радити на реализацији активности које имају за циљ подстицање женског предузетништва успостављеног на принципима родне равноправности на националном и локалном нивоу.

Препознајући све већу иницијативу жена у бизнису, покренута је и идеја о Сајму женског предузетништва са тежњом да се већа пажња усмјери ка овом сегменту. Реализација истог почиње већ 22. октобра у Будви и трајаће три дана.

Потписивање је договорено за 11 часова у сали за конференције Министарства за људска и мањинска  права.

Министар  др Нумановић и госпођа Даутовић даће изјаве за медије након потписивања.

 

Министарство за људска и мањинска права