Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

24.11.2014.

Lista kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Radne grupe za sačinjavanje Izvještaja o primjeni implementacije Pekinške deklaracije i Platforme za akciju

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Radne grupe za sačinjavanje Izvještaja o primjeni implementacije Pekinške deklaracije i Platforme za akciju.

24.11.2014.

Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Radne grupe za izradu Programa sprovođenja 2015 - 2016 Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti za period 2013-2017.

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Radne grupe za izradu Programa sprovođenja 2015 - 2016 Plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti za period 2013-2017.

24.11.2014.

Učešće ministra dr Numanovića na 36. sjedinici Odbora za rodnu ravnopravnost

Učešće ministra dr Numanovića na 36. sjedinici Odbora za rodnu ravnopravnost

U susret 25-om novembru, Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, Ministar dr Suad Numanović govorio je danas na 36-oj sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore. Tema današnje sjednice bila je predstavljanje Mišljenja o uticaju potvrđene Konvencije Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici na zakonske propise u Crnoj Gori.

20.11.2014.

Najava - Ministar Numanović na XII Forumu za dijalog sa NVO

Ministar za ljudska i manjinska prava, Dr Suad Numanović, govoriće na XII Forumu za dijalog sa civilnim društvom u oblasti rodne ravnopravnosti, koji se održava sjutra, 20. novembra 2014. godine u staroj zgradi Vlade (Ul. Jovana Tomaševića br. 2), u Podgorici, sa početkom u 10:00h.

17.11.2014.

TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizovali radionicu na temu „Rodna ravnopravnost u medijima “. Radionicu otvorili ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i Šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori NJ.E. Ambasador Mitja Drobnič

17.11.2014.

Najava TAIEX radionica ,, Rodna ravnopravnost u medijima"

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, preko programa TAIEX (Instrument tehničke podrške i razmjene informacija) Evropske Komisije organizuje 17. novembra 2014. godine radionicu na temu „Rodna ravnopravnost u medijima “.

09.11.2014.

Regionalni sastanak o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga

Regionalni sastanak o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga

Delegacija Crne Gore prisustvovala je Regionalnom sastanku o implementaciji Deklaracije i Platforme za akciju iz Pekinga i zaključaka 23. specijalnog zasijedanja Generalne skupštine, koji se odrzava od 6. do 7. novembar 2014. godine u Ženevi, i koji je organizovan od strane Ekonomsko socijalnog savjeta Ujedinjenih nacija (UNECE).

03.11.2014.

Dodjela sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija

Dodjela sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ostvaruje uspješnu saradnju sa Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori kao i Delegacijom EU u Crnoj Gori. Danas je u Eko zgradi UN, upriličena dodjela 18 sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija koje su prošle program obuke za trenerice, koji je svojim sadržajem ponudio interesantne teme koje će ženama u politici pružiti neophodna znanja i osnažiti ih za dalji rad i političko djelovanje.

02.11.2014.

Svečano uručenje sertifikata trenericama za rodnu ravnopravnost

U okviru Programa rodne ravnopravnosti IPA 2010, koji zajednički sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Delagacija Evropske unije u Crnoj Gori, biće upriličeno svečano uručenje sertifikata za trenerice koje su kao predstavnice parlamentarnih političkih partija učestvovale u višegodišnjem edukativnom programu “Rodna ravnopravnost u političkim partijama”.

31.10.2014.

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Posjeta ekspertske misije o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost

Ekspertska misija o jačanju institucionalnih mehanizama odgovornih za rodnu ravnopravnost, organizovana u saradnji sa Odjeljenjem za rodnu ravnopravnost Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, boravila je u Crnoj Gori u periodu od 27. do 29. oktobra 2014. godine.