Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

17.09.2014.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti u završnoj fazi

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti u završnoj fazi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u staroj zgradi Vlade održalo i posljednji okrugli sto u okviru Javne rasprave povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

09.09.2014.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti u Bijelom Polju

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti u Bijelom Polju

Drugi okrugli sto u okviru Javne rasprave povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti održan je danas u Sali hotela Franca u opštini Bijelo Polje.

08.09.2014.

Najava Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti

U utorak 9. septembra 2014. godine u Bijelom Polju – hotel “Franca” sa početkom u 12 časova, biće održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, poziva sve zainteresovane da se uključe u Javnu raspravu, u cilju kreiranja finalne verzije ovog zakona.

02.09.2014.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti na Javnoj raspravi

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti na Javnoj raspravi

Okrugli sto u okviru Javne rasprave povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti danas je održan u Baru. Predlagač ovog zakona je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

01.09.2014.

Najava događaja

U utorak 2. septembra 2014. godine u Baru – zgrada Opštine Bar sa početkom u 12:00h, biće održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

01.08.2014.

Istanbulska konvencija stupila danas na snagu

1. avgusta 2014. stupila na snagu Konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici - Istanbulska konvencija. Nova Konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici (Istanbulska konvencija) je prvi pravno obavezujući međunarodni instrument u Evropi u oblasti nasilja nad ženama i nasilja u porodici i najdalekosežniji međunarodni ugovor koji se bavi ovim oblikom kršenja ljudskih prava.

21.07.2014.

Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti - Berane

Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti - Berane

U četvrtak, 17. jula 2014. godine, u Beranama održana je javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti. Diskutovalo se o oblastima i aktivnostima koje su uključene u Lokalni akcioni plan, te o modelima za postizanje njegove uspješne realizacije.

02.07.2014.

Održana 31.sjednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Održana 31.sjednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Članovi i članice Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, danas su jednoglasno najoštrije osudili objavljivanje članaka i fotografija koje imaju za cilj diskreditaciju i omalovažavanje žena, odnosno omalovažavanje čovjeka kao ljudskog bića.

30.06.2014.

Obuka za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici

Obuka za multidisciplinarni tim  za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici

Zaštita od nasilja u porodici tema je obuke za multidisciplinarni tim za primjenu zakonodavstva iz oblasti zaštite od nasilja u porodici, u čijem se sastavu nalaze članovi/ce relevantnih nadležnih institucija iz opština Kotor, Tivat i Budva, koja je danas započela u Budvi, a imaće kontinuiran karakter rada...