Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Да ли сматрате да су жене равноправне приликом избора на јавне функције?


Одјељење за унапређење и заштиту права РАЕ популације

29.03.2016.

Најава: Јавни час "Спрјечавање склапања присилних бракова" сјутра у школи "Божидар Вуковић Подгоричанин"

У оквиру јачања свијести младе популације у вези са проблемом присилних бракова код Рома и Египћана Министарство за људска и мањинска права организује Јавни час у Основној школи “Божидар Вуковић Подгоричанин”, сјутра, 30. марта са почетком у 12 х.

10.03.2016.

Најава: Министар Нумановић на ИИ Националној конференцији "Политике смањења сиромаштва и социјалне искључености"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће сјутра, 11. марта, другу тематску сесију ИИ Националне конференције „Политике смањења сиромаштва и социјалне искључености“ која се ова два дана одржава у Подгорици.

23.01.2016.

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Трагом добре праксе, а у циљу што успјешније интеграције припадника и припоадница ромске и египћанске популације у све токове друштвеног живота, Министарство за људска и мањинска права је организовало боравак за 25 ученика и ученица виших разреда основних школа из Подгорице, Никшића и Херцег Новог на Ивановим коритима.

11.12.2015.

Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организовало је у Бијелом Пољу округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у циљу информисања младе популације и припадника/ца рањивих друштвених категорија у друштву о стању људских права најмаргинализованије заједнице, ромске.

10.12.2015.

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 11. децембра, са почетком у 13 х, округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у хотелу „ Франца“ у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић обратиће се у уводном дијелу, док ће о положају ромске заједнице у нашој земљи и даљој интегративној перспективи говорити представницици Министарства за људска и мањинска права, представници/е невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем ромске и египћанске популације и Ромског савјета.

08.12.2015.

"Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком"

"Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком"

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 09. децембра 2015.године у Улцињу, једнодневну едукацију на тему "Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком".

18.11.2015.

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

У Министарству за људска и мањинска права ће сјутра, 19. новембра, са почетком у 10х, бити презентован први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник.

18.11.2015.

Одлука о избору кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побочљшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.

Министарство за људска и мањинска права упутило је Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побољшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.(радни назив), који је објављан на интернет страници Министарстваза људска и мањинска права 02.11.2015. године, а којим је предвиђено да невладине организације у Радној групи имају шест представника/ца.

04.11.2015.

5. новембар Свјетски дан ромског језика

5. новембар Свјетски дан ромског језика

Језик и култура имају пресудан значај у процесу националне и социјалне емнципације Рома. Неопходно је да што потпуније упознамо живот, обичаје, језик и културу Рома уколико желимо да успјешно уклонимо постојеће предрасуде о њима и афирмишемо њихове укупне вриједности, те помогнемо њиховој бржој интегрисаности у наше друштво.