Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Да ли сматрате да су жене равноправне приликом избора на јавне функције?


Одјељење за унапређење и заштиту права РАЕ популације

09.10.2018.

Акција превентивних прегледа у циљу очувања здравља

Акција превентивних прегледа у циљу очувања здравља У Дому здравља на Старом аеродрому данас су обављени прегледи за 25 жена из ромске и египћанске популације са територије Главног града, којима је извршена провјера нивоа шећера у крви, мјерење крвног притиска, извршен преглед од стране љекара опште праксе и урађено снимање плућа и гинеколошки преглед.

08.10.2018.

Најава:Превентивни прегледи за припаднице ромске и египћанске популације

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством здравља, Домом здравља – Подгорица, и Домом здравља Никшић, организује превентивне здравствене прегледе за припаднице ромске и египћанске популације наредна два дана у Подгорици.

28.09.2018.

Трећи квартални састанак Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016 – 2020

Трећи квартални састанак Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016 – 2020, одржан је 28. септембра, 2018. године у Подгорици. На састанку су се присутнима обратили национални координатор за праћење спровођења Стратегије господин Леон Гјокај и представница Регионалног савјета за сарадњу – Иницијатива интеграција Рома 2020, госпођа Александра Бојадијева. На састанку је договорено да ће се у наредном периоду Акциони план за праћење и спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020 радити на двије године.

26.09.2018.

Трећи квартални састанак са актерима цивилног сектора из области унапређења социјалне инклузије Рома и Египћана

Трећи квартални састанак са актерима цивилног сектора из области унапређења социјалне инклузије Рома и Египћана

Трећи квартални састанак у 2018. са представницима/ама Ромског савјета и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите права припадника/ца ове популације одржан је данас поводом сагледавања актуелног стања у реализацији планираних активности у области унапређења социјалне инклузије Рома и Египћана.

24.09.2018.

У знаку добре сарадње захвалница министру Зенки

У знаку добре сарадње захвалница министру Зенки

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка током посјете НВО Корачајте са нама – Пхирен Аменца разговарао је о облицима јачања даље сарадње, актуелним и будућим пројектима у области социјалне инклузије ромске и египћанске популације са члановима поменуте организације. Том приликом, извршни директор Пхирен аменца, Елвис Бериша уручио је захвалницу министру Зенки у знаку добре сарадње и првом министру који је посјетио ову невладину организацију.

19.09.2018.

РОМАЦТЕД:Подршка изградњи капацитета локалних власти и ефикасног учешћа Рома у локалним плановима и пројектима

РОМАЦТЕД:Подршка изградњи капацитета локалних власти и ефикасног учешћа Рома у локалним плановима и пројектима

РОМАЦТЕД програм покренут је у циљу јачања политичке воље и подршке локалном развоју кроз изградњу капацитета локалних власти и ефикасног учешћа Рома у локалним плановима и пројектима у јулу ове године. Новина у вези са поменутим пројектом је да ће се активности одвијати на локалном нивоу али и да ће подразумјевати интензивну сарадњу са националним институцијама.

18.07.2018.

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Министарство за људска и мањинска права организовало је бесплатно седмодневно љетовање за основце, ученике/це ромске и египћанске популације ВИИ, ВИИИ и ИX разреда из Берана, Никшића и Подгорице. Позив за учешће упућен је и ученицима/ама из осталих градова сјеверне и централне регије, међутим, они нису били заинтересовани за учешће у овој активности.

08.06.2018.

Тиват: Акција подизања свијести о важности превентивних прегледа

Тиват: Акција подизања свијести о важности превентивних прегледа

У Дому здравља Тиват обављени су превентивни здравствени прегледи за 21 припадника/цу ромске и египћанске популације са територије општине Тиват, којима је извршена провјера нивоа шећера у крви, урађен ЕКГ, извршен преглед од стране љекара опште праксе и урађено снимање плућа.

05.06.2018.

Најава догађаја: Превентивни здравствени прегледи за припаднике/припаднице ромске и египћанске популације

Најава догађаја: Превентивни здравствени прегледи за припаднике/припаднице ромске и египћанске популације

Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Министарством здравља и Црвеним крстом Црне Горе, већ пету годину заредом организује акције превентивних здравствених прегледа за припаднике/припаднице ромске и египћанске популације.

30.05.2018.

Најава:РЦЦ-ов пројекат Интеграција Рома 2020: Побољшање услова становања за Роме у регији у фокусу конференције у Бару

Бар – Пројекат Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Интеграција Рома 2020 организује регионалну конференцију о побољшању услова становања за Роме у региону Западног Балкана и Турске, која ће бити одржана у Бару, Црна Гора, 31. маја и 1. јуна 2018. године.