Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Да ли сматрате да су жене равноправне приликом избора на јавне функције?


Одјељење за унапређење и заштиту права РАЕ популације

08.12.2015.

"Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком"

"Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком" Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 09. децембра 2015.године у Улцињу, једнодневну едукацију на тему "Оснаживање припадница мањинских народа и других мањинских националних заједница за бављење политиком".

18.11.2015.

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

У Министарству за људска и мањинска права ће сјутра, 19. новембра, са почетком у 10х, бити презентован први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник.

18.11.2015.

Одлука о избору кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побочљшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.

Министарство за људска и мањинска права упутило је Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Стратегије за побољшање положаја Рома и Египћана 2016-2020.(радни назив), који је објављан на интернет страници Министарстваза људска и мањинска права 02.11.2015. године, а којим је предвиђено да невладине организације у Радној групи имају шест представника/ца.

04.11.2015.

5. новембар Свјетски дан ромског језика

5. новембар Свјетски дан ромског језика

Језик и култура имају пресудан значај у процесу националне и социјалне емнципације Рома. Неопходно је да што потпуније упознамо живот, обичаје, језик и културу Рома уколико желимо да успјешно уклонимо постојеће предрасуде о њима и афирмишемо њихове укупне вриједности, те помогнемо њиховој бржој интегрисаности у наше друштво.

02.11.2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ

Министарство за људска и мањинска права упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање кандидата/кандидаткиње за члана/чланицу Радне групе за израду Стратегије за побољшање положаја Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020...

22.09.2015.

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на конференцији поводом представљања пројекта „Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама“ који имплементира Мисија ОСЦЕ у Црној Гори у партнерству са Сталном Мисијом Француске при ОСЦЕ-у и Амбасадом Француске у Црној Гори.

31.08.2015.

Нови уџбеници за нову школску годину

Нови уџбеници за нову школску годину

Образовање је несумљиво једна од кључних области за успјешну интеграцију ромског и египћанског становништва у црногорско друштво.

29.07.2015.

Присуство насиља над женама и присилни бракови и даље веома актуелна проблематика РЕ популације

Присуство насиља над женама и присилни бракови  и даље веома актуелна проблематика РЕ популације

У оквиру Кампање о проблемима насиља над женама и присилним браковима дјевојчица из ромске и египћанске популације коју Министарство за људска и мањинска права реализује у сарадњи са невладином организацијом Центар за ромске иницијативе из Никшића, њихови/е представници/е посјетили/е су насеља 7.јул", Градиошница и Чешљар, која настањују припадници/е ромске и египћанске популације.

17.07.2015.

Проблеми двоструко дискриминисаних Ромкиња и Египћанки на локалном нивоу

Проблеми двоструко дискриминисаних Ромкиња и Египћанки на локалном нивоу

Након успјешних реализација у Подгорици, Никшићу и Беранама, представници/е Министарства, Центра безбједности и Центра за ромске иницијативе посјетили су и Општине Улцињ, Бар, Будва и Котор.