Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Да ли сматрате да су жене равноправне приликом избора на јавне функције?


Одјељење за унапређење и заштиту права РАЕ популације

05.05.2016.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016.-2020.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016.-2020. На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016.-2020.

07.04.2016.

Уручена награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Уручена награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Министарство за људска и мањнска права и Министарство културе у сусрет 8. априлу, Међународном дану Рома уприличили су додјелу награде за за најбољи истраживачки прилог у претходној години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“.

07.04.2016.

Регионална конференција на тему сузбијања дјечјих, присилних, уговорених бракова

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествоваће сјутра, 8. априла на регионалној конференцији која се организује у склопу пројекта „Регионалном сарадњом у сузбијање дјечјих, присилних, уговорених бракова у заједници Рома и Египћана“.

30.03.2016.

Одржан Јавни час о спрјечавању склапања присилних бракова

Одржан Јавни час о спрјечавању склапања присилних бракова

Министарство за људска и мањинска права организовало је данас Јавни час у Основној школи „Божидар Вуковић Подгоричанин“, уз сагласност Министарства просвјете, на тему спрјечавања склапања присилних бракова са акцентом на ромску и египћанску популацију.

29.03.2016.

Јавни позив за предлагање члана/ице Комисије за праћење спровођења Стратегије социјалне инклузије Рома и Египћана 2016-2020.

Јавни позив за предлагање члана/ице Комисије за праћење спровођења Стратегије социјалне инклузије Рома и Египћана 2016-2020.

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив за предлагање члана/ице Комисије за праћење спровођења Стратегије социјалне инклузије Рома и Египћана 2016-2020.

29.03.2016.

Најава: Јавни час "Спрјечавање склапања присилних бракова" сјутра у школи "Божидар Вуковић Подгоричанин"

У оквиру јачања свијести младе популације у вези са проблемом присилних бракова код Рома и Египћана Министарство за људска и мањинска права организује Јавни час у Основној школи “Божидар Вуковић Подгоричанин”, сјутра, 30. марта са почетком у 12 х.

10.03.2016.

Најава: Министар Нумановић на ИИ Националној конференцији "Политике смањења сиромаштва и социјалне искључености"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће сјутра, 11. марта, другу тематску сесију ИИ Националне конференције „Политике смањења сиромаштва и социјалне искључености“ која се ова два дана одржава у Подгорици.

23.01.2016.

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Трагом добре праксе, а у циљу што успјешније интеграције припадника и припоадница ромске и египћанске популације у све токове друштвеног живота, Министарство за људска и мањинска права је организовало боравак за 25 ученика и ученица виших разреда основних школа из Подгорице, Никшића и Херцег Новог на Ивановим коритима.

11.12.2015.

Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организовало је у Бијелом Пољу округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у циљу информисања младе популације и припадника/ца рањивих друштвених категорија у друштву о стању људских права најмаргинализованије заједнице, ромске.

10.12.2015.

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 11. децембра, са почетком у 13 х, округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у хотелу „ Франца“ у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић обратиће се у уводном дијелу, док ће о положају ромске заједнице у нашој земљи и даљој интегративној перспективи говорити представницици Министарства за људска и мањинска права, представници/е невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем ромске и египћанске популације и Ромског савјета.