Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана едукација запослених у надлежним институцијама на локалном нивоу о раној идентификацији дјечијих уговорених бракова и борбе против трговине људима

Одржана  едукација запослених у надлежним институцијама на локалном нивоу о раној идентификацији дјечијих уговорених бракова и борбе против трговине људима
Датум објаве: 18.09.2019 10:05 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


 

Министарство за људска и мањинска права организовало је семинар на тему забране дјечјих уговорених бракова међу ромском популацијом и борбе против трговине људим,  намијењеног  запосленима у јавноправним органима и општинским организацијама Црвеног крста Црне Горе који дјелују на територијима општина Будва, Котор, Тиват, Херцег Нови чији реферати подразумијевају и рад са припадницима ромске и египћанске популације.

Циљ поменуте активности био је боље упознавање представника/ица наведених релевантних институција са обичајима и културном праксом која се одвија у овој заједници, те боље разумијевање законодавног оквира у области заштите од дискриминације и мјерама треба предузети у борби против појаве уговорених бракова. Посебно је стављен нагласак на важност образовања дјевојчица и останка у образовном систему.

Представници/е тужилаштава и представници/е судства  су такође  исказали велико задовољство што су позвани на семинар и с тим у вези исказали велико интересовање да учествују у раду Радне групе приликом израде нове стратегије за Роме и Египћане која треба да крене у наредној години, када истиче „Стратегија за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016 -2020“.

Едукацију су водили представници/це Министарства за људска и мањинска права и Канцеларије за борбу против трговине људима, у Тивту, 17.и 18. септембра. Укупан број присутних 23 (18 жена).

Министарство за људска и мањинска права