Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Акција превентивних прегледа у Дому здравља Никшић

Акција превентивних прегледа у Дому здравља Никшић
Датум објаве: 07.06.2019 13:48 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Двадесетак запослених у ЈКП"Комунално Никшић" обавило је данас превентивне здравствене прегледе које у циљу превенције и ране дијагностике болести организује Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством здравља и Домовима здравља Црне Горе.

 

Министарство за људска и мањинска права редовно иницира овакве и сличне активности у циљу истицања важности превентивних прегледа.

 

Намјера је да се данашњом акцијом допринесе подизању свијести о значају правовремених и редовних прегледа код припадника/припадница рањивих група у нашем друштву, конкретније ромске и египћанске популације, те да им се помогне да благовремено стекну навику да редовно посјећују здраствене установе и воде више рачуна о свом здрављу.

 

У превентивни преглед осим прегледа љекара опште праксе, укључена је била анализа шећера у крви, мјерење крвног притиска и снимање плућа.

 

Сви грађани/грађанке требало би да воде више рачуна о свом здрављу, с тим да Министарство оваквим акцијама настоји да помогне угроженим друштвеним групама да јачају свијест о важности превентивног дјеловања као најједноставније и најефикасније методе очувања здравља.

Сљедеће акције биће организоване у Подгорици, у Дому здравља Коник, 10. и 11. јуна.

 

Министарство за људска и мањинска права