Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Тродневна екскурзија за полуматуранте и полуматуранткиње у циљу упознавања културе и историје Црне Горе

Тродневна екскурзија за полуматуранте и полуматуранткиње у циљу упознавања културе и историје Црне Горе
Датум објаве: 31.05.2019 09:15 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ММП ММП 

Министарство за људска и мањинска права организовало је тродневну екскурзију по Црној Гори за најбоље полуматуранте/полуматуранткиње из ромске и египћанске популације. Тродневна екскурзија је организована у циљу мотивисања ученика/ученица да наставе своје образовање и упишу средњу школу, али и као награда за њихову марљивост успјех.

Првог дана дјеца су обишла националне паркове Биоградска гора и Дурмитор гдје су уживала у посјети Биоградском језеру, Црном језеру и општини Жабљак. Други дан укључио је обилазак града Никшића,  Крупачког језера, посјету видиковцу на Требјеси у Никшићу, одлазак у Херцег Нови, обилазак града, затим полазак за Будву. Након што су преноћили у Будви, трећим даном екскурзије било је предвиђен обилазак Котора и Будве, затим посјета Пријестоници Цетиње и обилазак музеја Краља Николе. Током екскурзије полуматуранти и полуматуранткиње су имали/е приллику да уче о култури и историји Црне Горе, али и да се међусобно друже и упознају, стичу нова познанства и знања. 

Посебне симпатије побрали су на Цетињу, као и похвале током посјете Музеју Краља Николе, гдје су показали велико зањимање за едукативни садржај који су добили том приликом.

Ово је била прва тродневна екскурзија коју је Министарство за људска и мањинска права организовало за двадесет и четворо ромских и егићанских полуматураната и полуматуранткиња.

ММП  ММП

 

Министарство за људска и мањинска права