Manja slova Veća slova RSS

>

Trodnevna ekskurzija za polumaturante i polumaturantkinje u cilju upoznavanja kulture i istorije Crne Gore

Trodnevna ekskurzija za polumaturante i polumaturantkinje u cilju upoznavanja kulture i istorije Crne Gore
Datum objave: 31.05.2019 09:15 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


MMP MMP 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je trodnevnu ekskurziju po Crnoj Gori za najbolje polumaturante/polumaturantkinje iz romske i egipćanske populacije. Trodnevna ekskurzija je organizovana u cilju motivisanja učenika/učenica da nastave svoje obrazovanje i upišu srednju školu, ali i kao nagrada za njihovu marljivost uspjeh.

Prvog dana djeca su obišla nacionalne parkove Biogradska gora i Durmitor gdje su uživala u posjeti Biogradskom jezeru, Crnom jezeru i opštini Žabljak. Drugi dan uključio je obilazak grada Nikšića,  Krupačkog jezera, posjetu vidikovcu na Trebjesi u Nikšiću, odlazak u Herceg Novi, obilazak grada, zatim polazak za Budvu. Nakon što su prenoćili u Budvi, trećim danom ekskurzije bilo je predviđen obilazak Kotora i Budve, zatim posjeta Prijestonici Cetinje i obilazak muzeja Kralja Nikole. Tokom ekskurzije polumaturanti i polumaturantkinje su imali/e prilliku da uče o kulturi i istoriji Crne Gore, ali i da se međusobno druže i upoznaju, stiču nova poznanstva i znanja. 

Posebne simpatije pobrali su na Cetinju, kao i pohvale tokom posjete Muzeju Kralja Nikole, gdje su pokazali veliko zanjimanje za edukativni sadržaj koji su dobili tom prilikom.

Ovo je bila prva trodnevna ekskurzija koju je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo za dvadeset i četvoro romskih i egićanskih polumaturanata i polumaturantkinja.

MMP  MMP

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava