Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима

Најмарљивији и ове године на Ивановим коритима
Датум објаве: 18.07.2018 15:03 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права организовало је бесплатно седмодневно љетовање за основце, ученике/це ромске и египћанске популације ВИИ, ВИИИ и ИX разреда из Берана, Никшића и Подгорице. Позив за учешће упућен је и ученицима/ама из осталих градова сјеверне и централне регије, међутим, они нису били заинтересовани за учешће у овој активности.

Љетовање је уприличено у дјечјем одмаралишту ЈУ “Ловћен Бечићи” на Ивановим коритима на Цетињу, у периоду од 9-16. јула 2018. године.

Поред низа рекреативних активности у којима су уживали, дјеца су свакодневно похађала неформалне часове ромског језика, историје и културе Рома као и обуке на тему превенција и сузбијање насиља и дјечијих уговорених бракова.

Дјеца су била у пратњи представнице  Министарства за људска и мањинска права и три представника/це ромске популације који су били у улози васпитача/предавача.

С обзиром да се у истом периоду у дјечијем одмаралишту одржавао и љетњи камп за младе рукометашице  Рукометног савеза Црне Горе, у договору са тренером, г. Иваном Терзићем, одржано је предавање рукометашицама о антидискриминационом понашању и поштовању различитости.

Министарство за људска и мањинска праве сваке године организује ову активност у љетњем и зимском периоду у циљу наставка активности на плану мотивације ромских ученика за редовним похађањем наставе и наставком школовања.

Министарство за људска и мањинска права