Manja slova Veća slova RSS

>

Svečanost povodom 8. aprila Međunarodnpog dana Roma u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin"

Svečanost povodom 8. aprila Međunarodnpog dana Roma u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin"
Datum objave: 07.04.2017 10:52 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


mmpPredstavnik ministarstva za ljudska i manjinska prava Ramiz Šahman učestvovao je na svečanosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma.Poslava je organizovana u dvoristu OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, čiju nastavu pohađa najveći broj djece iz romske populacije.

U programu su učestvovala djeca  predškolskog uzrasta u muzičko-scenskim nastupima učenici/e  škole,a u okviru istog prestavljena je izložba dječijih radova, kao i brazilskog plesa kapoeira.

Šahman je u svom obraćanju ukazao na važnost obrazovanja i uključivanja romske populacije u sve tokove društvenog života Crne Gore.

Ističući značaj obrazovanja i očuvanje kulture romske zajednice, Šahman je poručio da se obrazovanjem i vaspitanjem postiže svestrani razvoj pojedinca/ke, bez obzira na bilo koju pojedinost koja nas razlikuje.

Iz tog razloga Ministarstvo za ljudska i manjinska prava posebnu pažnju posvećuje upravo obrazovanju pripadnika romske zajednice i uvijek smo spremni da učestvujemo u ovakvim aktivnostima koje doprinose, kako podizanju svijesti o značaju obrazovanja, tako i očuvanju kulture romske populacije, rekao je Šahman.

Prema njegovim riječima, obrazovanje je dugoročan proces, ali ne i nedostižan, i za njega je potrebno vaše zalaganje i trud, što će vam se na kraju višestruko isplatiti. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je tu da u tom procesu pomogne, ali i da čuje glas romske zajednice u Crnoj Gori.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava