Manja slova Veća slova RSS

>

Nagradno ljetovanje za najbolje učenike/ce

Nagradno ljetovanje za najbolje učenike/ce
Datum objave: 08.07.2015 11:33 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Odjeljenje  za unapređenje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori, i ove godine nastavlja sa aktivnostima u cilju  motivisanja  romskih i egipćanskih učenika/ca za redovnim pohađanjem  nastave i nastavkom školovanja.

Shodno tome, otpočelo je sedmodnevno ljetovanje za dvadeset dvoje učenika/ca  VIII i IX razreda romske i egipćanske populacije  iz  nekoliko Osnovnih škola iz  Podgorice, Nikšića i Berana, koji će  boraviti  do 12. jula  2015. godine u Domu  solidarnosti, u Sutomoru. Pored niza rekreativnih aktivnosti, plaže i mora u kojima će uživati, djeca će svakodnevno pohađati časove romskog jezika, u cilju očuvanja jezika i  kulture svoje populacije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sprovodi ovu nagradnu aktivnost svake godine, kako u ljetnjem periodu, tako i zimi, sa ciljem da djeci romske i egipćanske populacije ukaže malim gestom na činjenicu da njihov trud i zalaganje tokom školske godine, koliko god da im okolnosti ote\avaju, a mogu'nosti nedostaju, ne prolazi nezapaženo.

Djeca su u pratnji predstavnice  Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kao i asistenta i asistentkinje koji im pomažu u okviru radionica za neformalno učenje romskog jezika i kulture.

Ministarstva za ljudska i manjinska prava