Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Подршка младим талентима

Подршка младим талентима
Датум објаве: 13.03.2015 16:47 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права др Суад Нумновић разговарао је данас са младим Исмаилом Делијом који је изразио своје искрено задовољство поводом пријема.Он је захвалан Министру што је препознао његове досадашње резултате и пружио му подршку која му јако значи.

Подсјећаммња ради, млади Исмаил Делија учесник је најгледанијег такмичења младих певачких нада у региону „Пинкове звездице“.Овај тринаестогодишњи Никшићанин до сада је успјешно прошао пет кругова такмичења. Њему је посебно задовољство што може да представља свој град и своју земљу.

Исмаил је припадник Египћанске популације у нашој земљи,у која као једна од маргинализованих друштвених група с пуним правом заслужује додатну подршку и пажњу.

Министар др Нумановић се захвалио овом дјечаку великог срца и баршунастог гласа јер понос своје заједнице и својим примјером мотивише и другу дјецу у циљу препознавања својих талената и налажења начина да их остваре. Истрајност, пожртвованост и сигурност у себе ријечи су које овај дјечак јако лијепо носи и које му заиста с правом пристају.

Министар је истакао значај образовања посебно када је ријеч о о припадницима/ама маргинализованих група. Исмаил је ученик седмог разреда Основне школе „Милева Лајовић Лалатовић“ у Никшићу и, такође се може похвалити и оствареним успјехом у школи. Потиче из скромне, али духом веома јаке породице која му је најзначајнија подршка.

„Министарство за људска и мањинска права спроводи активности промоције образовања, културе и очувања традиционалних вриједности  свих својих народности. У том свијетлу подршка оваквом примјеру снаге и вјере у будућност никако не смије изостати,“ рекао је Нумановић.

Пријему је, осим оца младог Исмаила, присуствовао и предсједник Црногорске културне мреже Александар Дамјановић, која му од почетка такмичења пружа подршку. Дамјановић је исказао посебну захвалност министру Нумановићу што је препознао значај ово подршке јер је оваква сарадња у претходном периоду изостајала, како је истакао. Он је изразио очекивања да ће и остале институције слиједити примјер Министарства за људска и мањинска права и препознати значај улагања у младе.

Улагање у младе је улагање у будућност. Исмаил Делија и Јован Алексић наша су два предстваника на овом такмичењу.

Министарство за људска и мањинска права