Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Zimovanje za najbolje đake na Ivanovim koritima

Zimovanje za najbolje đake na Ivanovim koritima
Datum objave: 30.01.2015 13:50 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


 

 

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Smmpuad Numanović juče je obišao djecu, pripadnike/ce romske i egipćanske populacije, koja u okviru zimskog kampa  borave u odmaralištu na Ivanovim koritima.

Tragom dobre prakse, a u cilju sto brže integracije pripadnika/ca romske i egipćanske populacije u sve tokove društvenog života u crnogorsko društvo, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo boravak za 19 najboljih učenika/ca, VIII i IX razreda iz Podgorice, Nikšića i Herceg Novog.

U toku sedmodnevnog boravka u odmaralištu, pored veoma kvalitetnih uslova smještaja i hrane, djeci je obezbjeđna medicinska zaštita, instruktori skijanja, kao i animatori, koji upotpunjuju vrijeme boravka. Djeca su pod nadzorom dva pedagoga angažovana od strane Ministarstva. Prilikom boravka na planini, đaci su imali priliku i da uče i obnavljaju znanje u vezi sa romskim jezikom i kulturom kroz radionice za neformalno učenje jezika, praksu koju je Ministarstvo uvelo u okviru svoje podrške uspješnijoj integraciji romske populacije. Obrazovanje i podrška promociji nastavka obrazovanja, posebno za djecu pripadnika/ca ove zajednice je od presudnog značaja. S tim u vezi, stavljanjem naglaska na važnost kulture, uz poštovanje njihove bogate tradicije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava svake godine organizuje zaovu djecu posjete pozorištima, bioskopima, muzejima, zanimljivim dješavanjima koja prate njihovo odrastanje i shodno tome formiranje njihovih stavova o svijetu i društvu u kojem žive.

 

 

Ministar Numanović se zahvalio direktoru ustanove g-dinu Sretenu Mrvaljeviću na kontinuiranoj uspješnoj saradnji i visokom stepenu angažovanosti kako bi se sva djeca podjednako lijepo i ugodno osjećala prilikom svog boravka u odmaralištu. Ministar dr Numanović je  najavio da će Ministarstvo i u budućem periodu nastaviti sa ovakvim akcijama, kako u zimskom, tako i u ljetnjem periodu.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava