Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo odlazak u bioskop za učenike romske populacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo odlazak u bioskop za učenike romske populacije
Datum objave: 14.02.2014 08:54 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U ciju uspješnije integracije mladih Roma u naše društvo,  Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je danas popodne odvelo 100 osnovaca pripadnika romske populacije na projekciju trenutno najaktuelnijeg filma „Montevideo, vidimo se“ u bioskopu Cineplexx.

Djeca su učenici škola „Božidar Vuković Podgoričanin“, “Marko Miljanov“ i „21.maj“ u Podgorici.

Namjera ministarstva je da djeci pokaže da dobra volja uvijek nađe način da njihove nemogućnosti  pretvori u mogućnosti. Spremnost da uče koju  djeca romske populacije  pokazuju u sistemu obrazovanja,  nagrađeno je jednim malim, ali značajnim gestom.  Male stvari čine ljude velikima, a najvažnije je da ne zaboravimo da se svi rađamo jednaki i da je najveća vrijednost biti i ostati čovjek.

Projekciji filma, pored djece u pratnji direktorki i pedagoga iz njihovih škola,  prisustvovao je  i ministar Numanović sa saradnicima.

Ova akcija će se sprovesti za djecu romske populacije i u ostalim gradovima,  a nadamo se da će motivisati i druge da krenu našim putem i omoguće trenutke radosti  ovim mladim ljudima.

Uvaženi predstavnici medija su svojom slikom i riječima učinili ovaj dan posebnijim za sve njih i ujedno poslali dalju poruku društvu da su jednostavne stvari najčešće one koje najduže pamtimo.

 

PR služba