Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Информативна сесија поводом Јавног позива за додијелу бесповратних средстава за пројекат “Подршка социјалној инклузији Рома/киња и Египћана/ки”

Информативна сесија поводом Јавног позива за додијелу бесповратних средстава за пројекат “Подршка социјалној инклузији Рома/киња и Египћана/ки”
Датум објаве: 17.09.2019 15:53 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпМинистарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством финансија и Министарством рада и социјалног старања, одржало је данас  информативну сесију поводом Јавног позива за додјелу бесповратних средстава за пројекат “Подршка социјалној инклузији Рома/киња и Египћан/киња”.

На информативној сесији релевантне информације и  појашњења  у вези са овим пројектом дали су Татјана Анђелић, начелница Одјељења за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова у Министарству за људска и мањинска права, Ксенија Аранитовић самостална савјетница из Директората за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова Министарства рада и социјалног старања, Драгомир Марковић менаџер за уговарање, и Николина Вемић финансијска менаџерка из Директората за финасирање и уговарање средстава ЕУ помоћи из Министарства финасија, као и експерткиња Александра Чалошевић. 

Позив је дио Програма Европске уније и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну политику (СОПЕЕС 2015-2017)

Средства су намјењена, како би се омогућила обука и рад сарадника у социјалној инклузији Рома и Египћана, у секторима здравства, запошљавања и социјалне заштите у 11 општина у Црној Гори: Бар, Беране, Бијело Поље, Будва, Цетиње, Херцег Нови, Никшић, Пљевља, Подгорица, Тиват и Улцињ.

Кроз пројекат ће се омогућити рад сарадника у социјалној инклузији Рома/киња и Египћана/ки у здравственим центрима и болницама, канцеларијама Завода за запошљавање, бироима рада  и центрима за социјални рад, у овим општинама и унутар ромских и египћанских заједница/насеља. Надокнада за рад сарадника ће се обезбиједити из финансијских средстава овог пројекта.

Такође се очекује да се унаприједи познавање и спровођење антидискриминационе политике, од стране надлежних институција и служби – нарочито на локалном нивоу, кроз активности јачања административних капацитета.

Планирано је да пројекат траје најмање 12, а највише 18 мјесеци. Расположива  финансијска средства укупно износе 440.882,35 ЕУР, од чега је Европска унија  кроз Инструмент предприступне помоћи ИПА обезбиједила 374.750,00 еура, а контрибуција Владе Црне Горе 66.132,35 еура.

Крајњи корисници Јавног позива су: припадници ромске и египћанске заједнице  у  11 општина у Црној Гори, затим релевантне институције и службе, које дјелују на локалном и националном нивоу, а које су надлежне за спровођење активности везане са социјалну инклузију ромског и египћанског становништва, као и шира јавност у Црној Гори.

Пројектом је предвиђена обука најмање 60 потенцијалних сарадника у социјалној инклузији Рома/киња и Египћана/ки у областима здравства, запошљавања и социјалне заштите у наведеним општинама, од чега ће најмање њих 40 бити запослено на 12 мјесеци са надокнадама које ће се обезбиједити из буџета самог пројекта.

 

Крајњи рок за слање предлога пројеката путем поште је 7. новембар 2019. године, а пројекат се може доставити и лично до 07. новембра 2019. године до 14:30х, на адресу Министарства финансија Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, улица Станка Драгојевића 2, 81000 Подгорица, Црна Гора.

Сва евентуална питања, поводом аплицирања за пројекат, апликанти могу послати на е-маил адресу  цфцу@миф.гов.ме, а крајњи рок за тражење појашњења у вези са пројектом је 17. октобар 2019. године.

 

Апликациони пакет је доступан на сљедећим веб адресама:

       хттп://www.цфцу.гов.ме/тендери

       хттпс://ееас.еуропа.еу/делегатионс/монтенегро_ен

       хттпс://wебгате.ец.еуропа.еу/еуропеаид/онлине-сервицес/индеx.цфм?до=публи.wелцоме